Aveți nevoie de ajutor? (+373) 79-400-238

Întrebări și răspunsuri

Compania comercială poate să anunțe un tender?

 Da, în secțiunea Achiziții comerciale. E nevoie să vă înregistarți pe Platforma în calitate de Achizitor și Furnizor.  În profilul companiei va apărea secțiunea Achizițiile mele/Creează achiziția. Trecând 7 pași și indicând toată informația necesară, puteți anunța tenderul. Managerii Platformei vă vor ajuta la crearea tenderului și întocmirea specificației mărfei sau serviciului.

Cât costă participarea?

 În perioada de testare, până 1 septembrie 2017, participarea la tenderele publice costă 50 lei, la cele comerciale – gratis. Cu condițiile de participare ulterioare puteți face cunoștința în Oferta publică.

Ce înseamnă pasul minim?

  Pasul minim este suma de micşorare a ratei de licitaţie la fiecare rundă a aucționului.

Cât durează aucțion?

  Timpul total al aucționului depinde de numărul participanților. La fiecare rundă participantul are 2 minute pentru depunerea ofertei de preț.

– Pot depune prețul mai mare decât acela anunțat de Achizitor?

   Nu puteți. Platforma și tehnic nu va permite acest lucru. Dar în perioada solicitare clarificări puteți propune Achizitorului să modifice prețul inițial, argumentând cererea dvs.

- În ce cazuri poate fi anunțat un tender cu aplicare a cotei zero a TVA? 

 Asemenea tender poate fi anunțat în conformitate cu Hotărâre de Guvern nr.246 din 08.04.2010 cu privire la modul de aplicare a cotei zero a TVA la livrările de mărfuri, servicii efectuate pe teritoriul ţării şi de acordare a facilităţilor fiscale şi vamale pentru proiectele de asistenţă tehnică şi investiţională în derulare, care cad sub incidenţa tratatelor internaţionale la care Republica Moldova este parte. În anexa Hotărârii sunt enumerate toate proiectele, care intră sub incidența acestui drept. Pentru Furnizorii tenderului acest fapt nu implică costuri și riscuri suplimentare.